WELCOME TO THE BLOG +BUDAK WENGZ STORY+.. JANGAN LUPA,,TINGGALKAN PESANAN ANDA DI SHOUTMIX SAYA TUH,LEPAS TUH,FOLLOW LA YER,,HIHIHIHI....

Saturday, 11 February 2012

ASSALAMMUALAIKUM~

Dah lama tidak meng-update blog.dah bersawang dah.hahhaha..
mcm2 ada,..

hari nie,aku nak bgtahu pasal blog.
betulkah blog nie tempat luahan hati?
yg selalu dinyanyikan oleh apit?
ahakz,
atau blog nie tempat berdendam dgn seseorang..hahahha..apa2 saje la,,sbb blog nie korang punya..hahhaa..
masing2 ikut hak masing2..
oke,,
papai.

Saturday, 12 November 2011

NO TITLE

Assalammualaikum,,
dah lama x update blog nie..ahakz,,,
rindu pulak,,bukan ape,,terlupa password sbb dag lame x update...
ngeeeeee...
ari nie TERJUMPA lak password kat semak,,ahakz,,
just kidding,,

mengisi masa lapang....
papai.

Saturday, 30 July 2011

~HOSPITAL INN GLENMARIE KUALA PILAH~~

Assalamualaikum,,,
kali ni aku sje je nak cerita pasal aku,,,
hehehe,,,,
hari jumaat(29/7/2011) aku masok hospital n kene tahan wad..
sbb,,,tekanan darah tinggi,,,
masok ari jumaat kluar hari sabtu,,,seb baek dok kejap je,,kalo x,,,abes darah aku kene amik,,ahakz,,,
first time kene tahan wad,,mmg x leh ckp la,,,

FIRST DAY(29/7/2011)
nie pic first masok wad..ngan pkai bju melayu skola nye,,ahakz,,
and,ptang tu jgak ad org dtg melawat..toyen la....
mak ngan ayah aku da lme tggu da..siap bwak best friend aku agy... nadzrul ngan izz...
hehehe...

Tp,,ptg tu,,mak ngan ayah aku balik,,tp,,aku mntak izz teman kan aku,,dye oke jer,,,
ahakz,,,lepak ngan izz,,pham2 je la...perangai mcm bdak2 dye uh,,ahakz,,,

first skali aku kene check ngan doktor,,ape dye check pown aku x tahu.....ahakz,,
kte nye nak check jantung,,hehehe....

patu time pling aku menyampah,,,iaitu TIME MAKAN..
sbb ape,,mknn dye mmg (SEDAAAAP)...ahakz,,
nie dye lauk nye,,,NASI,SAYUR TERUNG ngan IKAN GORENG,,,
huahuahaua.......
tp,,lepas tu,,izz ckp CIKGU HASLIN nak dtg tgok aku,,,apa lagy,,izz suh la ckgu uh blikan nasi ayam..ahakz,,
aku hentam je,,,heheheheheh....
cikgu thanks sbb kenyangkan perut saya,,hahahhaa,,,,,,,,

LAST DAY(30/7/2011)
hmm,,aku x ckop tdo,,
ahakz,,
pkol 12 nurse dtg tgok aku..pkol 3 aku dgr nurse lari2..pkol 5 nurse bising2,,,
pkol 6 lebey kene kejut ngan nurse,,,,huh....bengang siot,,,ahakz,,,,,,,
tp,,xpe,,,nurse sume best2,,ahakz,,,(yg praktikal je la)
...................................................................
kpala otak jd giler sbb dok ngan izz...
dye pown nak jd patient skali,,nah amik bju aku....ahakz,,,,


hehehehehehe.......
lpas tuh,,aku dpt tahu yg aku leh blik...yahoooooo....
trus je aku tepon ayah aku suh amik,,ahakz,,,
so,,time to back,,hehehe
 jmpe nurse,,sbb nak bkak jarum tmpat msok air tuh,,,,ahakz,,
on the way nak bkk,,,

 
setle masalah,,,ahakz,,,
kenangan dok kat hospital kuala pilah,,

sblum balik,,ad pak cik nie sempat nasihat kat aku,,,
dye kte "jgn dtg sini lagy"
hmmm,,,aku paham meaning dye tuh,,
tp,,izz ckp lak,"maksud dye,dye x bg aku dtg sbb aku wat bising dlm hospital tu kowt,,ahakz,,,"
thank uncle...

hehehehe,,,,
sekian saja dari HTAN.......KUALA PILAH....

Saturday, 16 July 2011

SIHAT TANPA DADAH!!!!

Assalammulaikum,,,W.B.T...
Da lme gak aku x update blog nie,,hehhe,,,
maklom la busy je,,
nak tahu sbb ape aku letak TITLE (SIHAT TANPA DADAH)
sbb,,kat skola aku ad wat majlis pelancaran nie,,
So,,aku ad gak amik bahagian dlm pelancaran nie,,hehe,,,
aku amik bahgian SKETSA..
ahakz,,,jgn terkejut lak,,
korang ingat aku x leh berlakon ke??
sblom tu aku ad la wat rehearsal..
Tp,,gambar2 rehearsal x amik,,gambar aku dok kene komplen ngan cikgu2 ad la,,
nak tgok,,
15/7/2011



aktivi 1


aktivi 2

Today..
bermula la,,,,,hari yg dinantikan,,,


sketsa aku,,

skola aku,,

skola luar 1


skola luar 2.

skola 3,,
ahakz,,,nie je la skola yg bertanding dlm sketsa,,,

Tuk nasyid lak,,
AADK TAMPIN

AADK SEREMBAN

MY SCHOOL NASYID>

majlis penutupan pada pukul 5.
ketibaan Dato' Hjh.Zainab,,
PEMENANG bg SJETSA n NASYID...
jtuh kepada SMK JELAI (F)...
huhuhuu,,,,,,
menang!!!

Sunday, 3 July 2011

<#PERASAAN#>

KENAPE TIBA-TIBA PULAK AKU BERCERITA PASAL PERASAAN??
 MCM2 JENIS PERASAAN YG KTE AD,,,


Tapi,,aku nak cerite kat korang yg aku tgah sedih sbb membe aku dri skola TTJ da balik..
Keriuhan,,dgn gelagat dyeorg x lagy aku rse,,hahahah,,,
best giler!!
mcm2 gelagat ad,
Kenangan bersama AMIN,SYAFIQ,HAKIM,ISMAIL(brases),AFIQ,AMIRA,AMANI & AYU..
ahakz,,thank kawan2 sbb korang ad jd meriah skit,tp,,korang da balik,,hmm,,sunyi jer,,
mule2 dtg,aku knal ngan bdk lelaki je 4 org(amin,akim,ismail,syafiq) sbb mse cuti aritu ad g skola dye aja buat blog,,, afiq mse tuh buat blog tuh dye x de,,bdk pompuan bru aritu knl,,hehehe,,,
so,,x de pape la,,,bdk laki x poyoz,,ad la skit amin uh,,syafiq skali tgok mcm pon**n pown ad,,tp,,kalo da bese,,mmg perangai dye cmtuh,,ahakz,,hakim,dye ok jer,, ismail asyik kene kutuk je ngan aku,,
aku pggl dye mail brases sbb dye pkai brases tuh,tp,bdk kelas aku pggl dye mail lambong,tp,,aku pggl dye mail brases gak,gigi besi,,ahakz,,(sorry mael)..afiq,sempoi je dye nie,,
bdk pompuan lak,,,mira,dye okeyh,,amani,mcm berlagak pown ad mse mule2 tgok,,tp,,da knal dye,,hahaha,,,prangai dye mcm ustazah pown ad gak,,,,,,,,,,,,,jln menegak jer,,kui3,,,tp,,dye x sombong pown,,last skali ayu,dye nie pendiam jer,,tp,,bile da kene kutuk,,huahuauha,,,
klakar aku,,,dye ad sedara kat jelai 2,,aku ingat kan spe,,rupe2nye,,ain kasema sedare ehy,,hehehe,,
mse second last day uh,,g la umah ain,,ayu nak jmpe sedare la ktekan,,,dye pggl mak ain,MAK NGAH..
patu,,siap ar,kene nganjing ngan aku,,hahaha,,,,,
Tapi,dyeorg mmg best la,,heheh,,,
JANGAN LUPA DTG JELAI AGY YE!!

Muhamad Izwan
gmbar knangan!
aq ngan hakim~


apek ngan mael brases

amin

ayu ngan mira..sempoi~

syafiq!!(white t-shirt)

afiq


amani(tgok mke dye,nmpak grang kan?? cehh,,hati lombut,,kui3,,)

last day n now just memorize!!
hmmmm..........
k.take care....will be meet again..insya-ALLAH....amin,,

Friday, 1 July 2011

Chicken?? hehehe,,,

Hari ni,,dpt tgok anak ayam yg baru,,ahakz,,,
biase la,,bru msokkan ari ni,,,so,,nie la hasil nye,,,
nie ha,,


cute,,

tdo,,

entah lah,,,

pedap jer,,

kira bpe ekor ayam..

nie je yg dpt dikira..

nak kuar?? x dpt der,,

tgok2 ayam,..

akhirnya,,,,,sempurna..........

+KenAnGaN ManiS DGn BdAK2 TTJ+

Agaknye mmg mase terlalu cemburu ngan kite,,terlalu sekejap kte bersame,,ahakz,,,
              TTJ VS JELAI

mkn ABC bersama,,







 
Sampai sini saje.....papai....